Kajakra fel
Üdvözöljük a KOLÓnia SE hivatalos honlapján!

2012.07.28. Sárkányhajó Roadshow, Kecskemét

Július 28. Kecskemét: rövid összefoglaló a „csk” szemszögéből.

Minden púder helyett csapjunk a közepébe.

Bevezetés

Úgy kezdtük, ahogy szoktuk: a 200m-en a stroke (én) az első előfutamban el******** és túl gyors csapásszámot diktált, így aztán reményfutamba kényszerültünk, mivel a magas csapásnak áldozatul esett az erő (ez volt az önkritika méltó és jogos helye).

Aztán megint úgy történt, ahogy szokott: a stroke magába szállt, a csapat iszonyúan odatette magát, és a következő reményfutamban – nyugodtabb ritmussal – jobb időt futottunk, mint az előbb. Irány a középfutam, hej!

A középfutamban a döntőbe jutáshoz szükséges második helyet sajnos nem szereztük meg, viszont a nap addigi legjobb idejét futottuk (51 mp alatt!!), tehát megint javítottunk, megint sikerült megújulnunk! Arról már – a sportszerűség okán – ne is essen szó, hogy a győztes Szeged nem viselte rendeltetésszerűen a mentőmellényt és az ez irányú óvásunkat a versenybíróság, precedens híján, elutasította, elismerve ugyan, hogy „igazunk van”… (no comment).

A lényeg, hogy annyira szoros volt a küzdelem, hogy egy másodpercen belül végzett az első három csapat és hogy az időnk harmadikként jobb volt, mint a másik középfutam nyerteséé (tehát iszonyú JÓK vagyunk!!!). Na, de fátylat a múltra…

Tárgyalás

Következett a maratoni sárkányhajós nap esti programja, fénypontja, a 2000m-es küzdelem. Segítőink, Szabi, aki adomáival és tanácsaival élénkítette a hangulatot, csapásaival repítette a hajónkat, dobosunk (a T-Mobile Lapátolók szíves engedelmével) Ibolya, aki hihetetlen lelkesedésével és bíztatásával előkerítette az izmainkban még rejlő rejtett tartalékokat, a kormányosunk Geri, aki visszaszámlálásaival újból és újból megindította a hajót, és persze elsősorban mi, a CSAPAT, hihetetlen erősen, együtt, harmóniában, keményen, ellentmondást nem tűrően, elemi erővel, meghalva,  minden erőnket kiadva, elsőként indulva, messze magunk mögött hagyva a mezőnyt végül egy arannyal felérő ragyogó ezüstéremmel zártuk a hosszú napot.  Csak a Szeged csapata tudott hozni rajtunk pár másodpercet, a vert mezőnyben olyan kiváló csapatok is voltak, mint pl. Merkapt, vagy az Atom Dragon. (Nem fogom elfelejteni azt a pillanatot, és Benneteket, amikor bemondták az eredményt…)

Köszönetnyilvánítás

Elsősorban Nektek, kedves CSAPAT, mindenkinek egytől egyig, aztán Neked, kedves Szabi, Neked, kedves Mesi (A-Híd dobosa), Neked kedves Ibolya (T-Mobile Lapátolók dobosa), Neked István bácsi, hogy jöttél velünk és erősítettél bennünket és Neked, kedves Geri. Reméljük, hogy legközelebb is számíthatunk Rátok. És persze külön köszönet mindenkinek, aki segített más csapattagoknak eljutni a versenyre és hazajutni onnan. Nélkületek nem tudnánk versenyezni!

Tanulság

MÉG JOBBAN ODA KELL TENNI AZ EDZÉSEKET! Uff, én beszéltem, csk. Ha edzésen nem halunk meg, nem várhatjuk, hogy versenyen sikeresek legyünk. Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni. (Ezt mondta mindig Ilonka néni is, a zongoratanárom és igaza volt!!)

Szép nap volt, jó hangulat, jó idő, klassz strand a szomszédban, finom langyos víz, sok versenyszám, közte olyanok, ahol csapatunk tagjai vendégművészként erősítették a VB-re kijutni szándékozó csapatokat – egy újabb jele annak, hogy hová is sikerült eljutnunk technikailag, erőnlétben -, finom meggyes sör, küzdelem, pszichiátria (mint mindig), hullámvölgyek, amelyeket közös erővel sikerült leküzdenünk, és persze öröm, a közösen elért siker öröme, és nekem, ha megengeditek egy kis extra öröm, mint csk, hogy sikerült javítanom (nem egyszerű ott az első padon, eltalálni a megfelelő ritmust, higgyétek el).

Köszönöm nektek! Hajrá a folytatásra!

Tessék edzeni a szabi alatt (futás, úszás, kondi, bringa)! Szeptemberben oda kell vernünk az egész bandát!

Üdv

csk

Ui. Szeretném Hornyai Zoli sporttársat idézni: a nap fénypontja volt a hajók közös felpakolása… hol látsz ilyet más sportágban??? hogy a fradi és az újpest focistái közösen elpakolják a kapukat?  --- (köszi, Zoli)     :))))

 

 

 

 

Támogatóink