Kajakra fel
Üdvözöljük a KOLÓnia SE hivatalos honlapján!

Madár a kartali futáson

Tegnap ismét voltam futni a Futapest szervezésében lévő kartali futóversenyen.

 A  4 km-es rövid futam jóval előbb indult, mint a 12,8 km-es hosszú így mindkettőn indultam.

Bár az elején csak a hosszúra jelentkeztem- hiába az első megérzés a jó:), de erre csak hosszúfutás 8. km-én jöttem rá /francba, már kész lennék!/.

Odafelé a Stadionokról induló 7.15-ös busszal utaztam 5 szervezővel és 3 futóval együtt.

A rövid táv futás tök jó volt, bár az első 2 km-en méteres árpában futottunk, de így is 25:33-as időt zúztam ( 6:33 km/perc, a Kövér testvérekből nővér is csak 3 perccel volt jobb nálam). 156 indulóból a 106-ként értem célba. S emléklapot is kaptunk.

Ezt követte 11-től a hosszútáv, iszonyú napsütésben.  Ezt 1:49:05 alatt tettem meg 116 indulóból a 113. lettem (a rövid után, 8:38-as km/perc). Úgy látszik, hogy kis napszúrást is kaphattam, mert a végén úgy képzeltem, hogy a Szalai Feri hangját hallom: „mit csinálsz Madár?! Fussál, s ne gyalogolj.”

Természetesen a Merkaptos srác ismét megnyerte a korosztályunkat,de kedves volt ( gratulált nekem a  mindkét táv lefutása miatt, meg a többiek felől kérdezett, hogy mért nem voltak).

A verseny előtt találkoztam a Miskolcról jött vasutas gyerekkel, aki mesélte, hogy ők Aszódról gyalogoltak a vasútállomásról (kb 5 km), onnan sűrű a vasútközlekedés.

Ez jó ötlet volt – s hogy a félmaraton kijöjjön- így hazafelé én is a gyalogoltam.

Később már nem tűnt jó ötletnek...

Támogatóink